Limburg voor elkaar,
Stem IJpelaar

Wie is Wouter?

Studietijd
Mijn school route is er een van de lange weg die begint bij het Dacapo College aan de President Kennedysingel. Met mijn middelbare schooldiploma op zak rondde ik eerst het mbo en later het hbo af. Waar ik voor die diploma’s overdag in het noorden of zuiden van Limburg in de schoolbanken zat, kon je me ‘s avonds en in het weekend bij voetbalvereniging SVM of achter de draaitafel vinden. Dat zijn twee hobby’s die ik overigens nog steeds heb.

CDA carrière
Sinds mijn 23ste ben ik lid van het CDA/CDJA. Hoewel ik het tot die tijd nooit echt zag zitten om de politiek in te gaan – ondanks advies van heel veel vrienden en kennissen om dat wél te doen – heb ik nooit een seconde spijt gehad van mijn inschrijving. De afgelopen jaren heb ik steeds meer (vrije) tijd aan politieke activiteiten besteed, en ben ik iedere dag enthousiaster geworden over het CDA en wat wij samen doen. In 2019 bij de afgelopen Provinciale Staten verkiezingen ben ik gekozen met ruim 1700 stemmen. In deze jaren heb ik woordvoeringen gehad in de commissies Financiën Economie en Bestuur (FEB) en Mobiliteit en Duurzaamheid (MD). In het bijzonder was ik woordvoerder op het dossier Maastricht Aachen Airport (luchthaven Beek) en voorzitter van de werkgroep Versterking Verbinding Positie Statenleden.

Carrière
Begonnen in de foodsector met het begeleiden van een doorstart na een faillissement en daarnaast keiharde sales voor deze organisatie gedaan. Hierna ben ik in een adviesbureau aan de slag gegaan in de accountancy waar ik klanten mocht begeleiden naar no hands accounting. Toen ik als Statenlid merkte dat de maatschappelijke kant mij ook erg aantrok ben ik in de GGZ en Jeugdzorg gaan werken als Operationeel Manager van 3 kleine praktijken en een fysiotherapie praktijk. Momenteel werk ik met veel plezier bij het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) in de rol van Adjunct Locatiemanager in AZC Cranendonck. Naast deze baan ben ik lid van Provinciale Staten in Limburg.

Visie
Het is mijn ambitie om met het CDA, mensenorganisatie en de maatschappij dichter bij elkaar te brengen. Hierbij vind ik het belangrijk dat er winst voor alle drie te behalen valt. Het politieke verlengstuk van deze ambitie is op zoek gaan naar de samenwerkingsvormen tussen overheid en bedrijfsleven, en onderzoek doen naar vernieuwde economische verdienmodellen.

Bekijk mijn andere video's!

Wat heeft Wouter gedaan?

Wat is je rol als Provinciaal Statenlid?

Waar staat Wouter voor?